A CBA bíróságon támadja a GVH-t

2013.01.07. 13:27 Módosítva: 2013.01.07. 13:28

Bírósághoz fordul a CBA, mert megalapozatlannak tartja a Gazdasági Versenyhivatal pénteki döntését, amellyel 30 millió forint bírságot szabott ki a társaságra - közölte Fodor Attila, az üzletlánc kommunikációs igazgatója hétfőn az MTI-vel.

"Megalapozatlannak tartjuk a Gazdasági Versenyhivatal döntését, mind a megállapított tényállás, mind pedig a kiszabott büntetés tekintetében" - fogalmazott hétfői közleményében a cég, hozzátéve, hogy a GVH nem vette figyelembe a CBA által előadott tényeket. "Mindezek alapján a határozat felülvizsgálata érdekében bírósághoz fordulunk" - fogalmaznak.

A GVH pénteken tette közzé, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt megbírságolja a CBA-t. A határozat szerint a cég a 2010. május 20-29. között érvényes, a CBA üzlethálózat egészét érintő reklámújságját úgy jelentette meg, hogy az abban feltüntetett egyes termékek ára nem volt azonos az ország dunántúli régiójában található CBA üzletekre érvényes árakkal.

Nem volt kapható, ami akciós

A vállalkozás nem gondoskodott arról sem, hogy a termékeket elérhetővé tegye a fogyasztók számára minden franchise üzletében, így a fogyasztók több terméket nem tudtak megvásárolni a nagykanizsai és a zalaegerszegi CBA üzletekben.

A GVH szerint a franchise hálózatot üzemeltető CBA nem hozott létre olyan rendszert, ami biztosította, hogy a 2009. január 1. és 2011. március 24. közötti időszakban az akciós termékek minden üzletben ott legyenek a polcokon. Sokan az akciós árnál többet fizettek a boltokban.

A bírság meghatározásánál a Versenyhivatal figyelemmel volt arra, hogy a hirdetések több mint két éven át jelentek meg, így a fogyasztók széles körét érte el, továbbá arra, hogy a jogsértést a piac egyik jelentős szereplője követte el.