Még csak tesztelik az állam új sportfogadási oldalát

2013.01.07. 06:35

Továbbra sem tudni, hogy mikor indulhat el a Szerencsejáték Zrt. új sportfogadási oldala – írja a Világgazdaság. A weblapot, amit a tavaly nyári futball Európa-bajnokságra akartak elindítani, január 2-án kezdték tesztelni.

A lappal az állami tulajdonú szerencsejáték-vállalat azt közölte: egy szerződésmódosítás értelmében a GTECH G2 cégnek december 17-ig kellett befejeznie az új sportfogadási rendszer fejlesztését, és a cég be is fejezte „a fejlesztést a rendszeren, és telepítette a rendszert a végleges, az éles indulásra alkalmas környezetbe. A rendszer leszállítását követően azt ellenőrizzük, hogy az új weboldal minden szempontból megfelel-e a szerződésben vállaltaknak, a Szerencsejáték Zrt. elvárásainak”.

A beszállító a késedelmes teljesítés miatt korábban már 105,6 millió forint kötbért fizetett a Szerencsejáték Zrt.-nek, és további 40 millió forintot kellene, ha az új szállítási határidővel is csúszott volna vagy hibásan teljesíti a vállaltakat. A fejlesztéssel és üzemeltetéssel együtt 6 évre összesen 670 millió forintba kerülő új sportfogadási oldal fejlesztőjével, az olasz Lottomatica csoporthoz tartozó GTECH G2-val már 2011 decemberben kötött szerződést az állami lottótársaság.

Az egyelőre ismeretlen nevű oldalon a Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint „komplex fejlesztési és tesztelési folyamatokra van szükség (...) az elmúlt hónapokban ezek a munkálatok folytak”, és ezek „eredményeitől függően lehet majd dönteni a weboldal éles indulásáról”. Szentpétery Kálmán vezérigazgató korábban elmondta: a többi szolgáltatótól eltérően többek között a befizetésnél és a nyeremény-kifizetésnél sem vonnak majd le jutalékot, és mivel minden pénzügyi művelet forintban történik, átváltási jutalék és árfolyamváltozás sem terheli a fogadókat. Az állami cég két-három éven belül több tíz milliárd forintos bevételt remél e területtől.