Szerdától használhatjuk az M3-as új szakaszát

2013.01.15. 12:28 Módosítva: 2013.01.15. 12:31

Szerda déltől használhatják az autósok az M3-as autópálya Nyíregyháza és a 49-es számú főút közti szakaszát, közölte kedden az állami sztrádaberuházó NIF Zrt. A fejlesztési minisztérium közleménye szerint a szerda délben Völner Pál infrastuktúráért felelős államtitkár avatja fel az új utat.

A NIF Zrt. a múlt héten jelentette be, hogy hamarosan használni lehet majd, egyelőre ideiglenesen, a 33 kilométeres új, díjköteles autópályaszakaszt. A végcsomópontokon kívül egy csomópont létesült Ófehértónál, ahonnan Nyírbátor felé a 4105. jelű úton lehet eljutni. Itt épül az Ófehértói Autópálya Mérnökség is, amely várhatóan április végén készül el. Addig a Hajdúnánási Autópálya Mérnökségről üzemelteti az autópályát az Állami Autópálya Kezelő Zrt.

Az új pályarészen egy pihenőhely található Kántorjánosinál. Az üzemanyagtöltő állomással kombinált komplex pihenőhely kiépítésére a későbbiekben kerül sor.

Az utat már korábban át kellett volna adni, ám a kivitelezők csúsztak, illetve közbeszerzési problémák is voltak:elfelejtették kiírni a közbeszerzést az autópályát a 49-es úttal összekötő 200 méteres szakaszra, valamint egy mérnökségi telep megépítésére.