Vilmos, Bíborka
2 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Sátoraljaújhelyen újabb húsüzem zárt be

2013.01.22. 07:48

Bezárt a Zemplén-Hús Kft. sátoraljaújhelyi üzeme, a munka hetek óta szünetelt, a korábban több mint száz embert foglalkoztató 124 éves gyárban az utóbbi hónapokban már csak harmincan dolgoztak - ismerteti a keddi Népszabadság. A cikk szerint az önkormányzat a kormány segítségét kéri a cég megmentéséhez.

Szamosvölgyi Péter, a város fideszes polgármestere közölte: az üzemet minden előjel nélkül zárta be a tulajdonos veszteséges működésre hivatkozva. Mint mondta, azért érte váratlanul a lépés, mert a húsüzemet néhány éve teljesen felújították, az épület és a feldolgozó gépsor is minden követelménynek megfelel, tudomása szerint köztartozása sincs a cégnek.

A polgármester szerint fontos a munkahelyek megmentése, mert a térségben kicsi az esély a munkanélkülivé váló emberek elhelyezkedésére.

Hörcsik Richárd fideszes országgyűlési képviselő Budai Gyulától, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárától kért segítséget, a megbeszélés pénteken lesz. Hörcsik Richárd szerint a kft. is bekerülhet abba a programba, amelyet a bajba került húsipari cégek megmentésére indított a kormány - olvasható a Népszabadságban.