Svájci cég visz ötven állást Orosházára

2013.01.23. 14:21

Összeszerelő üzemet telepít Orosházára a svájci Woertz AG – jelentette be Dancsó József polgármestere és Ónodi Tamás, a vállalat műszaki vezetője sajtótájékoztatón szerdán. Dancsó József elmondta: a társaság magas hozzáadott értékű, speciális szaktudást igénylő gyártást telepít Orosházára. Az önkormányzat a szakképzésben nyújt segítséget, az orosházi Cerlux Kft. egy több száz négyzetméteres korszerű ipari csarnokot ad bérbe részükre, ahol adott a lehetőség a telephely későbbi bővítésére is.

Ónodi Tamás műszaki vezető ismertette: a cég novemberben alapította meg leányvállalatát Magyarországon. Az üzemben biztonsági villamosszerelvény-egységeket szerelnek majd össze. A Woertz legújabb fejlesztésű termékeit gyártják majd, elektromos egységekhez csatlakozó, vészvilágítást biztosító villamosszerelvény-egységeket. A Woertz egységeit felhőkarcolók, alagutak biztonsági rendszerébe építik be. A termelés várhatóan 2013 első felében indul. A napokban választják ki azt a nyolc dolgozót, akik a svájci cégnél szereznek gyakorlati tapasztalatokat.

A Woertz Hungária Kft. az indulás évében, 2013-ban 250-300 millió forint értékű termeléssel számol, amely két-három éven belül már elérheti az egy milliárd forintot, 50-60 ember három műszakban történő foglalkoztatása mellett. A társaság tervei között szerepel a magyarországi beszállítói kör bővítése. Az orosházi Cerlux Kft. két éve gyárt tűzálló, speciális kerámiákat a Woertz AG-nak, amely családi tulajdonú vállalkozás, éves árbevétele ötvenmillió svájci frank körül alakul. A társaságnak Magyarországon és az Egyesült Államokban működik leányvállalata.