Az Alteo újabb szélturbinát vesz

2013.01.31. 12:44

Az Alteo Nyrt. egy újabb, 1,5 megawatt  teljesítményű szélturbina megvásárlását tervezi, amellyel az energetikai társaság a meglévő három szélturbinából álló, 5,8 megawattnyi szélerőművi kapacitását 7,3 megawattra növelheti. Az Alteo csütörtöki közleménye szerint a megújuló erőforrásra épülő erőművel kapcsolatos, a pénzügyi záráshoz szükséges műszaki feladatok elvégzése a napokban elkezdődött.

A közlemény szerint az Alteo a portfóliójában lévő szélerőművek által megtermelt energiát a következő években a kötelező átvételi rendszer keretében értékesíti. A széltornyok a várható élettartamukat figyelembe véve akár további 20 évig is stabil elemei lehetnek a cég energiatermelő rendszerének - hangsúlyozza az Alteo a közleményben.

Az Alteo 2008 márciusában kezdte működését, árbevétele 2011-ben 4,86 milliárd forint volt. Érdekeltségi körébe tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, valamint több, megújuló energiát hasznosító kiserőmű is. A társaság részvényei 2010. október 11-én jelentek meg a Budapesti Értéktőzsde parkettjén.