Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Hétszáz milliót kap a Gyulai

2013.02.01. 07:21

Hétszáz millió forintos tőkeemelést hajt végre a gyulai önkormányzat a százszázalékos tulajdonában álló Gyulahús Kft.-nél. A képviselő-testülete csütörtök délután soron kívüli, zárt ülésen hagyta jóvá az előterjesztést, tájékoztatta a város polgármestere. Görgényi Ernő elmondta: a Gyulahús Kft.-ben a termelés februárban indul.

A testület elfogadta a társaság 2013-ra kidolgozott üzleti tervét, februártól decemberig a tervezetben 5,261 milliárd forint árbevétel és 43 millió forint nyereség szerepel. A Gyulahús Kft.-t az önkormányzat a gyulai húsipar újjászervezésére alakította meg január első napjaiban kétmillió forint jegyzett tőkével, majd január 24-én a testület 114 millió forint tagi kölcsön nyújtásáról döntött a termeléshez szükséges alapanyagok beszerzésére - emlékeztetett a polgármester.

A Gyulahús Kft.-nél a gyártás 282 dolgozóval indul február 4-én, a további létszámbővítés az üzleti eredmények függvénye lesz - jegyezte meg. A cég gyulai és a csabai kolbászokat, májas termékeket és egyéb húskészítményeket gyárt, a termelést a felszámolás alatt álló Gyulai Húskombinát épületeiben végzik, az ott található eszközökkel, ismertette. A Gyulahús Kft. szerdán írta alá a bérleti szerződéseket a felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-vel.

Görgényi Ernő hangsúlyozta: Gyulán a rendszerváltás óta több termelőüzemet bezártak, a gyulai húsipar az első, amelyet helyi összefogással és a kormány támogatásával sikerült talpra állítani. A kormány a húsipar megmentésére 1,8 milliárd forintot adott a városi önkormányzatnak.