Farkas
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Illegális tepertőraktárra csaptak le

2013.02.01. 11:42

Lakossági bejelentés alapján illegális kereskedelmi tevékenységet lepleztek le egy közös ellenőrzés során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság munkatársai 2013. január 29-én Kecskeméten. Az ellenőrzés során a hatóság 2,7 tonna húskészítmény, sertészsír és tepertő megsemmisítését rendelte el illegális raktározás, valamint alapvető tárolási és higiéniai hiányosságok miatt.

A Bács-Kiskun megyei élelmiszerbiztonsági hatóság munkatársai a NAV közreműködésével 2013. január 29-én ellenőrzést tartottak egy kecskeméti vállalkozás telephelyén, ahol korábban vágóhíd üzemelt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a telephely illegális kereskedelmi raktárként működött, mivel a vállalkozás nem tett eleget bejelentési kötelezettségének.

Az ellenőrzési jegyzőkönyvek alapján a főként húskészítmények tárolására használt raktárhelyiségekben - a hűtés kivételével - az alapvető működési feltételeket sem biztosították: a helyiség nem rendelkezett a tárolási hőmérséklet ellenőrzésére szolgáló eszközzel, valamint alapvető higiéniai problémákkal is szembesültek a szakemberek. A takarítás és a rágcsálók elleni védekezés teljes hiányát tapasztalták.

Az élelmiszerbiztonsági hatóság azonnali hatállyal zárolta a raktárt, megtiltotta a mintegy 2,7 tonna húskészítmény, sertészsír és tepertő forgalomba hozatalát, és elrendelte annak ártalmatlanítással történő megsemmisítését.