Blanka, Bianka
10 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Treichl: Simor nem lesz az Erste vezére

2013.02.01. 15:09

Maga Andreas Treichl, az Erste Group Bank osztrák vezérigazgatója reagált a Magyar Nemzet ma megjelent cikkére, amely szerint a Magyar Nemzeti Bank éléről márciusban távozó Simor András kerülne az Erste Bank Hungary élére.

Simor András
Simor András
Fotó: Hernádi Levente Haralamposz / Index

A Portfolio.hu-nak eljuttatott állásfoglalás így fogalmaz: "A Magyar Nemzet címlapon közölte a hírt, miszerint Simor András, az MNB elnöke az Erste Bank Hungary Zrt. vezérigazgatója lesz. Az újság senkivel nem egyeztette a hírt az Erste Bank Hungary Zrt-nél, ennek ellenére ezt a hírt tényként, címlapon közölte, pedig az teljes képtelenség.

Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a következőképpen reagált a híresztelésre: " Nagyon elégedett vagyok az Erste Bank Hungary Zrt. eredményeivel, amit a kihívásokkal teli magyarországi körülmények ellenére ért el a vállalat. Bízom a bank vezetésében és abban, hogy egy nagyszerű bankot sikerül újjáépítenünk az új stratégia mentén. A Magyar Nemzet cikke nem igaz, puszta spekuláció. Jelasity Radován az EBH vezérigazgatója és az is marad".

Az Erste Bank Hungary vezetője lesz a március elején távozó MNB-elnök, Simor András - állította saját értesülésére hivatkozva a Magyar Nemzet. A lap online kiadása felidézte: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke "korábban már dolgozott az osztrákoknak", hiszen 1989 után a Creditanstalt alapító vezérigazgatója volt. A cikk megemlítette, hogy ezután a Deloitte magyar részlegének a vezetését vette át, ahonnan a jegybank élére Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatára nevezték