Gyöngyi
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Nyolc nap, három benzináremelés

2013.02.04. 12:31

Újabb benzináremelésről döntött a Mol, az olajvállalat tájékoztatása szerint szerdán literenként 5 forinttal drágítanak. A gázolaj ára most változatlan marad. Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 432-433 forint lesz, a gázolajé 427-428 forint marad.

A Mol pénteken bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára akkor sem változott. Előtte múlt szerdán is volt üzemanyag-áremelés, akkor a benzin hét forinttal drágult. Így a most szerdai emeléssel együtt nyolc nap alatt 15 forintos, a múlt hét eleji átlagárral számolva nagyjából 3,5 százalékos mértékben emelkedik a benzin ára.

A holtankoljak.hu adatai szerint a legolcsóbb kutakon most – az akciókat figyelmen kívül hagyva – 411-412 forintért tankolhatunk, míg a legdrágább helyeken – autópályákon, főleg a nyugati országrészbenn – 460 forint közelében van a benzinár. A „normál”, országúti árcsúcs most egy-két forinttal 440 alatt van, ezt a szintet várhatóan sok helyen átlépik szerdán.

A Mol a múlt hét óta heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is dönt az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról.

A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.