Magyar gyorsétteremlánc indul a Nyugatinál

2013.02.12. 12:13
Öt év alatt nyolc éttermet nyitna Thermotechnika csoport a Széchenyi Tőkealap 50 milliós támogatásával. Az állami tőkealap ezzel 43 százalékos tulajdonossá válik, öt év után szállnának a ki tervek szerint nyereséges vállalkozásból. A vásárlók orra előtt fognak perecet sütni, amit azok majd szószokkal ehetnek meg.

Új magyar, úgynevezett bakery café hálózatot hoz létre a magyar Thermotechnika csoport leányvállalata, a Crown Foods Kft. a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) partnerségével; az üzletfejlesztési tervet az SZTA 49 millió forintos befektetéssel támogatja.

Az SZTA közleménye szerint a friss alapanyagból készülő magyar perecekkel és tekercsekkel a BITE bakery café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren, és a tervezett további éttermek is Budapesten lesznek majd.

Mártogathat pereceket

Közleményük szerint "az éttermi hálózat olyan újszerű szolgáltatással és termékkel kíván megjelenni a magyar piacon, amely friss, minőségi élelmiszerével kiválóan illeszkedik a hazai fogyasztók elvárásaihoz és ízlésvilágához. A termékeket egy pékséghez hasonlóan az alapanyok összekeverésétől a készre sütésig a helyszínen végzik. Ez a kategória tőlünk nyugatra, illetve a tengerentúlon egyre elterjedtebb.

Friss alapanyagból készülő kelt tésztából, forró, ropogós és omlós perecet és tekercseket kínál majd különböző ízvilágban és kiegészítőkkel. A frissen sütött tradicionális perecformához mártogató szószok széles választékát (például sajtszószt, csípős szószt, pikáns paradicsomos mártogatót, édes péksüteményekhez csokoládészószt)  kínálják majd."

A cégcsoport - amely konyhatechnológia berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodott - az új tevékenységben vendéglátó-ipari ismereteit és ingatlanpiaci kivitelezői kompetenciáit ötvözi majd. A megnyíló éttermek egyszersmind a cégcsoport referenciapontjaiként, bemutatóteremként is működnek majd.

A társaság az eddigi befektetéseken túl 13 millió forint értékben tőkét emel, amelyet az SZTA befektetése két ütemben egészít ki - idézi a közlemény Kiss Jánost, a Thermotechnika cégcsoport tulajdonosát.

Bízik bennük az állam

„A cégcsoport menedzsmentje az elmúlt évtizedekben sikeresen épített fel és irányított magyar kiskereskedelmi hálózatokat, éttermi láncokat. Egy jó minőségű magyar élelmiszer megjelenése a gyorséttermek kínálatában egyszerű és innovatív ötlet, amely épít a cég tapasztalataira, kapacitásaira, emellett ésszerű mértékű beruházással megvalósítható és a tervek szerint már néhány éven belül üzleti megtérülést képes biztosítani” – összegezte Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A társaság a tervek szerint a következő 5 évben 8 saját működtetésű éttermet indít el Budapesten, amely a tervek szerint mintegy 50 főt foglalkoztathat. Az SZTA befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben. A tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza - tartalmazza a közlemény.