Mi véd meg a meteortól?

2013.02.15. 14:10 Módosítva: 2013.02.15. 14:11

A sajtóban megjelent hírek szerint ma több meteorit darab becsapódott a Föld légkörébe az Urál-hegység déli részénél. A meteor becsapódás sok épületben okozott károkat és ablakokat tört be.

Az Allianz 2011-ben kutatást végzett lakásbiztosítás témában, amiből kiderül, hogy tízből hét válaszadó lakásában történt már káresemény, valamint hogy a legtöbb otthonbiztosítás a lakóépületre és a háztartási ingóságokra terjed ki, illetve leginkább az elemi károkra és az üvegtörésre nyújt fedezetet. Azonban ezeken a károkon felül további káresemények is történhetnek, ami miatt érdemes akár évi gyakorisággal felülvizsgálni lakásbiztosítási szerződésünket.

A természeti katasztrófák, elemi csapás vagy szerencsétlen baleset okozta károk miatt egy pillanat alatt egy egész élet munkája veszhet kárba. Óriási kockázatot vállal az, aki egyáltalán nem, vagy alulbiztosított lakásbiztosítással rendelkezik. Magyarországon sok embernek az egyetlen értéke a lakása, amelyre hosszú éveken át gyűjtött, sokan hitelt vettek fel, így különösen életbevágó, hogy ilyen váratlan eseményekre is fel legyenek készülve.

„Társaságunk felelősséget érez abban, hogy felhívja az ügyfelek figyelmét a házakra, otthonokra és a vállalkozásokra leselkedő veszélyforrásokra. Éppen ezért mind a lakossági vagyon, mind pedig az ipari vagyon védelme érdekében vezettük be az Összkockázatú (All risks) otthonbiztosítási valamint az Összkockázatú (All risks) vagyonbiztosítási csomagot, melyek térítenek meteor okozta károkra is ” – mondta el Horváth Andrea, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A lakásbiztosítás esetében ez a konstrukció azok számára is jó megoldás, akik nem tudják pontosan meghatározni milyen kockázatokat éreznek veszélyesnek, hiszen ez a biztosított vagyontárgyakat ért bármilyen kárra fedezetet nyújt, a szerződési feltételekben meghatározott kizárások kivételével.