Eszter, Eliza
EUR 383,23 Ft
USD 357,27 Ft
14 °C
24 °C

Rehn: További lépéseket várunk

2013.02.22. 14:19 Módosítva: 2013.02.22. 14:40

Olli Rehn, a gazdasági és pénzügyekért felelős európai biztos a jelentés ismertetésénél elmondta: Magyarország azon hat állam között van, amelyek esetében az Európai Bizottság áprilisban javasolhatja az EcoFin tanácsnak az eljárás megszűnését.

Korábban Szűcs Tamás, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője úgy becsülte, hogy a végső döntést az eljárás esetleges felfüggesztéséről valamikor május-júniusban hozhatja meg a tanács.

Olli Rehn szerint a magyar kormány korábban jelezte, hogy elkötelezett a 3 százalék alatti hiányszint tartására, és a bizottság várja, hogy a kormány milyen további - elsősorban strukturális jellegű - intézkedéseket javasol majd konvergenciajelentésében.

Hozzátette, hogy a magyar kormány már tett újabb konszolidációs lépéseket, amelyek közül néhányat az Európai Bizottság még nem vett figyelembe jelenlegi előrejelzésében. "A szervezet még mindig vizsgálja, hogy ezeknek az intézkedéseknek milyen ideiglenes, illetve tartós hatása van" - tette hozzá.

Mindezt azonban nem feltétlenül érdemes készpénznek venni, több ország példája is azt bizonyítja, hogy a bejelentet időpontnál előbb, és később is kihirdethetik a döntésüket. Arról nem is beszélve, hogy dönthetnek úgy is, hogy elhalasztják a végleges döntést, írja a Portfolio.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla