Biztosan nem lesz negyedik mobilcég

2013.02.26. 11:35 Módosítva: 2013.02.26. 11:40

A Kúria helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék döntését, amellyel az hatályon kívül helyezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH) a frekvencia-árverésen hozott januári határozatait, mert úgy ítélte meg, hogy a negyedik mobilszolgáltató MPVI Zrt. jogszerűtlenül nyerte el a jogot a hálózat kiépítésére, valamint a három korábbi piaci szereplő is jogszerűtlenül szerzett újabb frekvenciablokkokat.

A Főváros Törvényszék szeptember 17-i jogerős ítéletében helyezte hatályon kívül annak a tendernek a végeredményét, amellyel az állami mobilcég megszerezte a frekvencia jogosultságot. Ez azt jelentette, hogy nem kezdhette meg a működését az állami mobilszolgáltató.

A bíróság azért helyezte hatályon kívül a tender végeredményét, mert egymásnak ellentmondó rendeletek születtek a mobilpiacon történő állami szerepvállalásról, illetve súlyos szabálytalanágakat talált az NMHH eljárásában. További részletekről ebben a cikkben olvashat.

A tendert kiíró Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem fogadta el a bíróság döntését, novemberben felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához (a korábbi Legfelsőbb Bírósághoz) fordult.