Halálcsillagot várnak Széles Gábortól olvasóink

2013.02.27. 12:41 Módosítva: 2013.02.27. 12:50

„Van egy álmom... ha ez bejön akkor végre Magyarország olyan növekedési pályára áll amin már vagy ötszáz éve nincs!!! Ha ez bejön akkor jövőre Orbán Viktor kétharmaddal fog megint nyerni” – ezzel a bejelentéssel örvendeztette meg Facebook-rajongótáborát Széles Gábor, az Ikarus és a Videoton tulajdonosaként ismertté vált nagyvállalkozó a napokban. Széles a nagy terv részleteit sajnos nem árulta el, mert „ha elmondanám azt hinnétek, hogy ez a pragmatikus ember megőrült”.

Mi viszont nem bírtunk várni őszig. Hogy is bírtunk volna, amikor úgy tűnt, hogy végre megvan az ember, aki valóra válthatja Matolcsy György álmát, és Magyarország tényleg valódi interkontinentális fordítókorong lehet.

Beindult az agyunknak az ötszáz éve nem látott gazdasági növekedésről fantáziálni képes része, és szavazást indítottunk Széles álmáról. Összegyűjtöttünk pár reálisnak tűnő lehetőséget, amelyek tényleg jobbra fordíthatnák a nemzet sorsát. Szerencsére az olvasóink is lázba jöttek, és majdnem ötvenezren szavaztak arról, hogy mire alapul az új magyar csoda.

Halálcsillag, űrfémbányászat, fű

Az adóbevételek növelésének kulcsa?
Az adóbevételek növelésének kulcsa?
Fotó: Raul Arboleda / AFP

A közel ötvenezer szavazóból a legtöbben (8142-en) arra tippeltek, hogy Széles a nyolcvanas években robbanó tévék, a Videoton Color Starok technológiájára alapozva megépíti a Halálcsillagot.

Nyolcezernél több szavazatot kapott az a lehetőség is, hogy Széles a téridő görbületein átsikló Ikarusokkal űrfémbányászatot kezd. Olvasóink a fű legalizálásra (ami megnyomná az adóbevételeket, és akár jelentős turisztikai forgalmat is generálna), valamint Svájc annektálására (bankszámlák, arany, prémiumtehenek, finom csokoládé és túlhájpolt órák) is komoly lehetőséget látnak.

Négyezernél is többen számítanak arra, hogy Széles egy óvatlan pillanatban betereli a Békemenetet a munkaerőpiacra, de háromezer szavazó szerint reális lehetőség az is, hogy Széles megveszi a vízzel működő motor szabadalmát.

Akadt olvasónk, aki tudni vélte (75 százalékos bizonyossággal), hogy Széles és mérnökei egy műszaki-tudományos áttörésen dolgoznak, a hidegfúzión (erről bővebben itt olvashat). A Népszabadság pedig kiderítette, hogy a nagy titok a függőleges tengelyű szélkerék lehet. Reméljük, már csak párat kell aludni, és tényleg kiderül.