Réczei Géza lesz az adóügyi helyettes államtitkár

2013.03.01. 14:55

Réczei Géza, a PwC adómenedzsere lesz Balog Ádám utódja a nemzetgazdasági minisztérium adóügyi helyettes államtitkári posztján, írja az Origo több, nem hivatalos forrásra hivatkozva. Balog helye azért üresedik meg, mert Matolcsy Györggyel megy a jegybankba alelnöknek.

Az Origo felidézi, hogy Réczei korábban is dolgozott már a Pénzügyminisztériumban, Kékesi László államtitkár titkára volt, később az adóigazgatási részlegen dolgozott, és 2006-ban került a PwC-be, amely egyébként Balog előző munkahelye is volt.

Az előző ciklusban is bevetették

A portfolio leírása szerint 1996-ban az állami adóhatóság Hatósági főosztályán másodfokú hatósági eljárásokban, a határozathozatalban vett részt, illetőleg adóperekben látta el az alperes adóhatóság képviseletét. 1997-től az adóhatóság elnökének tanácsadójaként az országos hatáskörű felügyeleti eljárásokat vezetett, valamint az operatív irányításért volt felelős.1998-tól a Pénzügyminisztérium Helyettes Államtitkárságának osztályvezetője, majd 2003-tól a tárca Adóigazgatási főosztályának helyettes vezetője. Réczei Géza 2006-ban csatlakozott a PricewaterhouseCoopers-hez. A PwC-nél multinacionális társaságok adóügyeinek komplex kezelése lett a feladata, különös tekintettel azok adóhatósági kapcsolataira. 2001-ben miniszteri kitüntetést kapott.