Újabb EU-pályázat, ami egy napot élt meg

2013.03.18. 14:49

A benyújtás első napján, március 18-án olyan mennyiségű pályázat érkezett be a „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című felhívásra, amely szükségessé tette a kiírás jogszabály szerinti felfüggesztését – közölte az NFÜ hétfőn.

A fejlesztési ügynökség közleménye szerint a konstrukció által elnyerhető támogatás célja a fiatalok foglalkoztatásának, munkatapasztalatuk megszerzésének elősegítése, a civil szervezetek fejlesztése, a szolgáltatói kapacitások megerősítése. A programozási időszak végéhez közeledve egyre nagyobb az érdeklődés az Új Széchenyi Terv pályázatai iránt, ami növeli az ország esélyeit a teljes támogatási keret sikeres lehívására.

Az NFÜ felidézi: augusztusban az Európai Bizottság jóváhagyta az NFÜ által a pályázati rendszer egyszerűsítésére irányuló, úgynevezett átalányköltség alapú elszámolást. A módszert elsőként a ebben a mától beadható „Hátrányos helyzetű célcsoportok foglalkoztatásának támogatása a nonprofit szervezetek foglalkoztatási kapacitásának erősítésével” című könnyített konstrukcióban alkalmazták.

Az NFÜ közleménye kitér arra is: a pályázati kiírás alapján a projektek csak a konvergencia régióban valósíthatóak meg, azonban a fővárosi és Pest megyei szervezetek is jogosultak pályázni konvergencia régióban lévő telephelyeiken megvalósítandó projekttel. A felhívás lehetővé teszi a pályázati küldemények futárpostai, illetve gyorspostai benyújtását is, ami egyenlő esélyt biztosít az ország bármely településén feladott pályázat időben történő beérkezéséhez.

A fejlesztési ügynökség felidézi: a végleges felhívás hivatalosan 2012 decembere óta volt elérhető az NFÜ honlapján, a komolyan érdeklődők tehát már 2012-ben felkészülhettek arra, hogy benyújtsák pályázataikat. Mindezek alapján mindenki számára egyenlő mennyiségű idő és információ állt rendelkezésre a pályázatok benyújtására.