Rafael
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Varga Mihály tanácsadókat keres

2013.03.22. 08:14 Módosítva: 2013.03.22. 09:37

Elismert üzletemberekből álló tanácsadó testületet alakít Varga Mihály, a Napi Gazdaság értesülései szerint a gazdasági miniszter egy öt tagból álló grémiumot hoz létre hamarosan. Az elismert és tapasztalt menedzserekből álló testület feladata a döntések és törvények előkészítése, illetve a már hatályos szabályok hatásainak elemzése lesz.

A miniszteri testületbe információink szerint meghívást kapott Kozma András, a Commerzbank magyarországi leánybankjának (Commerzbank Zrt.) elnök-vezérigazgatója, Csák János, Magyarország jelenlegi londoni nagykövete, aki korábban a Mol Nyrt. elnöke, a korábbi Westel elnöke, valamint a Matáv (Magyar Telekom Nyrt.) pénzügyi igazgatója volt, valamint Felcsuti Zsolt, a magyar tulajdonú MPF Holding Zrt. többségi tulajdonosa. A Napi Gazdaság 100 Leggazdagabb listáján is szereplő Felcsuti saját nemzetközi cégcsoportját vezeti. Kozma András a Commerzbank előtt az azóta jogutóddal megszűnt Euler Hermes követeléskezelő, illetve hitelbiztosító vezetője volt, valamint a HypoVereinsbank Hungáriánál töltött be vezető posztokat.

A fennmaradó két helyre olyan nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező magyar üzletembereket jelölnek, akik az elmúlt években már bizonyítottak a magyar és nemzetközi piacokon is. A már kiválasztott három érintett közül Felcsuti Zsoltot értük el, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesülésünket, ahogy Varga sajtótitkára sem kommentálta lapunk kérdésére az értesülést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!