Új rendszer a lottózóknál

2013.04.02. 07:49

Lecseréli a központi informatikai rendszerét a Szerencsejáték Zrt., a beruházás értéke ötmilliárd forint - írja a Világgazdaság.

A rendszerhez kapcsolódnak majd a lottózókban lévő terminálok, és itt rögzítik valamennyi fogadás adatait. A legtöbb lottózóba érintőképernyős terminált is telepítenek.

Már decemberben megkötötték a szerződést a Scientific Games (SG) Kft-vel az AEGIS rendszer megvalósítására és informatikai támogatására 2020 végéig. A közel 5,2 milliárd forintos beruházással lecserélik az eddig használt ELOS rendszert, amely az állami társaság működésének „agya”, vagyis a cég központi informatikai rendszere. Az SG az SG Luxemburg és az SG Ireland leányvállalata, amit direkt arra alapítottak még 2006-ban, hogy a Szerencsejáték Zrt.-nek informatikai rendszereket fejlesszen.

„Az AEGIS a központi értékesítési rendszerünket váltja. A jelenleg használt rendszer egy 20 évnél idősebb technológia, hamarosan eléri életciklusa végét. Terméktámogatása megszűnik, ezért szükségszerű a kiváltása” – közölte a Szerencsejáték Zrt. a Világgazdasággal.

A cikk szerint az átállás másfél évet vesz igénybe; a 2011-es adatok alapján 4354 helyen üzemel terminál, a lottózók mintegy felét vállalkozók üzemeltetik.