303 forintos euró várja Matolcsy szavait

2013.04.04. 09:23

Bár szerdán napközben már 300 forint közelében is volt az euró árfolyama, délután visszagyengült a forint, miután kiderült, hogy ma rendkívüli ülést tart a jegybank monetáris tanácsa, és azon az MNB gazdaságélénkítő eszközeiről tárgyalnak. Az euró ára csütörtök reggelre sem csökkent, így 303-as eurószinten és 249-es frankárfolyamon indult a kereskedés a devizapiacokon.

A budapesti tőzsdén már jobb a hangulat: a vezető részvények közül az OTP az előző napi esések után 1,3 százalékos pluszban van, az árfolyama visszatért 4200 forint fölé. Az MTelekomot tovább hajtja a jövő heti közgyűlés előtt az osztalékfizetési várakozás, a részvény ára 422 forint is volt csütörtök reggel. A Richter 0,1 százalékos pluszban, a Mol ugyanekkora mínuszban van.

A japán jegybank által bejelentett gazdaságösztönző intézkedések hatására optimista hangulatban, erősödéssel kezdték a csütörtöki kereskedést az irányadó nyugat-európai részvényindexek. A londoni FTSE 0,03 százalékos, a frankfurti DAX 0,30 százalékos, míg a párizsi CAC 0,35 százalékos emelkedéssel állt a nyitás utáni percben. Szerdán 0,8-1,3 százalék közötti eséssel zártak ezek a piacok.