Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

303 forintos euró várja Matolcsy szavait

2013.04.04. 09:23

Bár szerdán napközben már 300 forint közelében is volt az euró árfolyama, délután visszagyengült a forint, miután kiderült, hogy ma rendkívüli ülést tart a jegybank monetáris tanácsa, és azon az MNB gazdaságélénkítő eszközeiről tárgyalnak. Az euró ára csütörtök reggelre sem csökkent, így 303-as eurószinten és 249-es frankárfolyamon indult a kereskedés a devizapiacokon.

A budapesti tőzsdén már jobb a hangulat: a vezető részvények közül az OTP az előző napi esések után 1,3 százalékos pluszban van, az árfolyama visszatért 4200 forint fölé. Az MTelekomot tovább hajtja a jövő heti közgyűlés előtt az osztalékfizetési várakozás, a részvény ára 422 forint is volt csütörtök reggel. A Richter 0,1 százalékos pluszban, a Mol ugyanekkora mínuszban van.

A japán jegybank által bejelentett gazdaságösztönző intézkedések hatására optimista hangulatban, erősödéssel kezdték a csütörtöki kereskedést az irányadó nyugat-európai részvényindexek. A londoni FTSE 0,03 százalékos, a frankfurti DAX 0,30 százalékos, míg a párizsi CAC 0,35 százalékos emelkedéssel állt a nyitás utáni percben. Szerdán 0,8-1,3 százalék közötti eséssel zártak ezek a piacok.