Árpád
-2 °C
3 °C

Hamis gázmérőmatricák a Tigáz óráin

2013.04.04. 13:39

Hamis biztonsági matricákat talált a Tigáz egyes gázmérőkön, a társaság arra figyelmezteti ügyfeleit, óvakodjanak az ilyen matricákat kínáló csalóktól.

Száraz Gábor a cég szóvivője az Indexnek elmondta, szolgáltatási területükön több, egymástól földrajzilag is távol eső helyen találtak a gázórákon hamis matricát. A hamisított termék könnyen felismerhető, csak kis mértékben hasonlít az eredetire, de szerepel rajta a Tigáz logója.

A gázmérőkön lévő speciális matrica egy olyan zár, amelyik megsérül, ha az ügyfél felnyitja az órát. Egyelőre igazságügyi szakértők vizsgálják, hogy a hamis matricás berendezésekbe belenyúlt-e bárki, vagyis történt-e szabálytalan vételezés. Száraz szerint az esetek száma elért egy olyan kritikus szintet, amely alapján arra lehet következtetni, hogy nem egyedi csalásokról van szó, hanem valaki iparszerűen hamisítja a jogi zárakat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?