Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kivonul Magyarországról a Pixmania

2013.04.04. 14:18 Módosítva: 2013-04-04 14:21:21

„A jelenlegi piaci nehézségek üzleti terveink átgondolására, tevékenységeink szűkítésére és ennek következtében magyarországi honlapunk bezárására kényszerítettek bennünket” – ezzel az üzenettel találkozik az a felhasználó, aki a Pixmania online áruházból rendelt volna Magyarországra.

Phil Birbeck, a Pixmania vezérigazgatója azzal folytatja, hogy az utolsó rendeléseket még kiszállítják, a cégen keresztül vásárolt termékek garanciáját is megoldják. Nemcsak Magyarországról vonulnak ki, hanem megszüntetik tevékenységüket Ausztriában, Csehországban, Cipruson, Görögországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Svájcban, Szlovákiában, Szlovéniában is. Folytatják azonban Lengyelországban és a legtöbb nyugat-európai országban.

pix

A 12 évvel ezelőtt alapított Pixmania először Franciaországban, majd Európa több országában terjsztette ki tevékenységét. Fénykorában 24 országba szállították a termékeket Franciaországból. Eleinte csak fényképezőgépeket árultak, sikerült is a piac meghatározó szereplőjévé válni ezzel.

Elemzők szerint akkor követték el a hibát, amikor ezen felbuzdulva elkezdtek mindenféle elektronikai eszközt árulni. Az Amazonnal és az eBay-jel nem tudtak versenyezni, a Pixmania hanyatlani kezdett, veszteséges lett. Emiatt döntöttek úgy, hogy kivonulnak számos országból.