Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Kivonul Magyarországról a Pixmania

2013.04.04. 14:18 Módosítva: 2013-04-04 14:21:21

„A jelenlegi piaci nehézségek üzleti terveink átgondolására, tevékenységeink szűkítésére és ennek következtében magyarországi honlapunk bezárására kényszerítettek bennünket” – ezzel az üzenettel találkozik az a felhasználó, aki a Pixmania online áruházból rendelt volna Magyarországra.

Phil Birbeck, a Pixmania vezérigazgatója azzal folytatja, hogy az utolsó rendeléseket még kiszállítják, a cégen keresztül vásárolt termékek garanciáját is megoldják. Nemcsak Magyarországról vonulnak ki, hanem megszüntetik tevékenységüket Ausztriában, Csehországban, Cipruson, Görögországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Svájcban, Szlovákiában, Szlovéniában is. Folytatják azonban Lengyelországban és a legtöbb nyugat-európai országban.

pix

A 12 évvel ezelőtt alapított Pixmania először Franciaországban, majd Európa több országában terjsztette ki tevékenységét. Fénykorában 24 országba szállították a termékeket Franciaországból. Eleinte csak fényképezőgépeket árultak, sikerült is a piac meghatározó szereplőjévé válni ezzel.

Elemzők szerint akkor követték el a hibát, amikor ezen felbuzdulva elkezdtek mindenféle elektronikai eszközt árulni. Az Amazonnal és az eBay-jel nem tudtak versenyezni, a Pixmania hanyatlani kezdett, veszteséges lett. Emiatt döntöttek úgy, hogy kivonulnak számos országból.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!