Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Béreljen falut egy éjszakára!

2013.04.05. 13:59

Hatalmas üzlet lett a falubérlés a Globspot.hu pénteki cikke szerint, Európa alpesi régiójában ugyanis már 60 ezer dollárért (kb. 13, 2 millió Ft) is bérbe lehet venni hegyi falvakat, kisvárosokat egy éjszakára. A tehetősebbek egyébként akár még Liechtensteint is kibérelhetik éjszakánként 70 ezer dollárért, az utcákat átmenetileg szabadon átnevezheti a bérlő, és olyan kíséretet és rendőri felvezetést kap, mint egy király.

A rentavillage.com-on jelenleg 10 falu kiadó: Ausztriából Alpbach, Mariazell, Brand, Mondsee, Peru és Goldegg, Németországból Braunlage, Deidesheim és Trittenheim, Svájcból Engelberg. Főleg a Közel-Keletről nagy az érdeklődés, a másik megbízható bérlői kör a multiké. Az AEG, a Hyundai és a Siemens például mind béreltek már falut, az AEG Alpbachot nevezte és alakította át egy kis időre a saját birodalmává, és irdatlan AEG jégszobrokat helyezett el, írja a lap.