Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megváltozik a vasúti menetrend

2013.04.05. 16:18

Vasárnaptól több ponton változik az idei vasúti menetrend, a változások csaknem húsz vasútvonalat érintenek, közölte a Máv-Start pénteken.

Új vonatok állnak majd az utasok rendelkezésére, Budapest-Győr-Hegyeshalom-Rajka vonal iskolaidőben vasárnap, késő délutánonként Győr és a főváros között; a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon az iskolai napokon Celldömölk és Szombathely között; a Vác-Diósjenő-Balassagyarmat vonalon Diósjenő és Vác között; illetve a Budapest-Szeged vonalon munkanapokon Kiskunfélegyháza és Szeged között. A balatonfenyvesi kisvasút vonalán május elsejétől új vonatpár áll a kirándulók rendelkezésére.

Írja meg, mi is megírjuk

Rendszeresen közlekedik ezeken a vonalakon, és örül a változásnak? Vagy éppen fordítva: úgy érzi semmi szükség nem volt a menetrendek átvariálására? Ha van bármi tapasztalata, észrevétele az új menetrenddel kapcsolatban, írja meg nekünk az ugyelet@index.inda.hu címre!

Több vonat az eddigieknél hosszabb útvonalon közlekedik, például a Hatvan-Somoskőújfalu és a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vonalon. Csökken a vonatok menetideje a Kál-Kápolna-Kisújszállás vonalon. Több vonat áll meg Szászberek és Szellőhát megállóhelyeken a Vámosgyörk-Újszász-Szolnok vonalon.

A Rédics-Zalaegerszeg vasútvonalon feltételes megállásokkal közlekednek a vonatok vasárnaptól, a megállóhelyeken csak akkor áll meg a vonat, ha az utasok a leszállási szándékukat jelzik, vagy a mozdonyvezető várakozó utast lát a megállóhelyen. A MÁV közlése szerint kisebb változások lesznek a Győr-Veszprém, Szombathely-Nagykanizsa, Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk, Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, Fonyód-Kaposvár, Budapest-Pécs, Szentlőrinc-Sellye, Budapest-Vác-Szob, Budapest-Hatvan és a Füzesabony-Eger, valamint a Püspökladány-Biharkeresztes vasútvonalon. A kisebb változásokat a közlemény nem részletezi.