Árpád
-2 °C
4 °C

Magyarország űripari fejlesztésre készül

2013.04.08. 11:59

Németh Lászlóné szerint Magyarország nyitott a közös fejlesztésekre Azerbajdzsánnal az űriparban és a részvételre az azeri fél által kezdeményezett Transz-Eurázsiai Információs Szupersztráda megvalósításában. A nemzeti fejlesztési miniszter az azeri társtárcák vezetőivel a Világgazdasági Fórum konferenciáján találkozott Bakuban.

Ali Mohammed oglu Abbasov kommunikációs és információtechnológiai, valamint Natig Aliyev ipari és energetikai miniszterrel az ágazati együttműködési lehetőségeket tekintették át. Németh Lászlóné az elektronikus kormányzati rendszer kiépítése és a szélessávú lefedettség növelése terén felhalmozott komoly magyar tapasztalatok megosztását javasolta.

Németh Lászlóné egyeztetésükön arról biztosította Sahin Musztafajev gazdaságfejlesztési minisztert, az együttműködési kormányközi bizottság azeri társelnökét, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelten kezeli a kétoldalú kapcsolatok erősítését. A stratégiai partnerség kiváló terepei lehetnek a magyar szaktárca felelősségi körébe tartozó energetikai, infokommunikációs és közlekedési-infrastruktúrafejlesztési ügyek. A miniszteri látogatás során a két ország légügyi hatóságainak vezetői egyetértési nyilatkozatot írtak alá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?