Aliz
6 °C
14 °C

65 ezer liter hamis bort találtak az Alföldön

2013.04.12. 11:12

Élelmiszer-biztonsági ellenőrök egy borászati cég mintegy 65 ezer liter, jellemzően műanyag palackos borát találták hamisnak – közölte a Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági igazgatóság. A tájékoztatásuk szerint két budapesti raktárban vettek mintát a borokból. Mire kiderült, hogy azok hamisak, és visszatértek a fővárosi raktárakba, hogy azokat kivonják a forgalomból, a több mint hatszáz hektoliter bor már nem volt ott.

A közlemény szerint a vevőnyilvántartásból megállapították volt, hogy a hamisnak bizonyult tételek igen nagy mennyisége egy nagykőrösi vállalkozáshoz került át. Ezután az ellenőrök haladéktalanul megjelentek a nagykőrösi telephelyen, ahol végül 64 780 liternyi, a vizsgált tételekkel azonos eredetű bort vontak ki a forgalomból, hogy azok boltba ne kerülhessenek.

Az élelmiszer-biztonsági hatóság tájékoztatása szerint olyan mértékű borhamisítás történt, ami miatt százmilliós nagyságrendű minőségvédelmi bírság várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?