Búcsúzhatunk a magyar Kraft Foodstól

2013.04.12. 18:43

A Kraft Foods Hungária csatlakozik a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai egységéhez – közölte a társaság. A fúzió tizenhét közép-európai országban zajlik le, a Kraft-cégek a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai szervezetéhez csatlakoznak.

Az új közép-európai tagvállalatokat két térségre, egy északira és egy délire osztották. Ez utóbbi irányítását pedig a magyar leányvállalat tavaly kinevezett ügyvezetőjére, Irina Sandarivszkára bízták, aki emellett továbbra is ellátja magyarországi ügyvezetői feladatait.

A cégvezető szerint az európai régióhoz történő csatlakozás a magyarországi és más közép-európai piacoknak komoly előnyöket jelent.

A Kraft Foods Hungária az európai csatlakozás mellett névváltásra is készül, április végétől Mondelēz Hungária Kft. néven folytatja működését. A névváltás a Mondelēz csoportba tartozó székesfehérvári és győri gyárakat nem érinti, azok változatlanul Győri Keksz Kft. néven integrálódnak az európai egységbe.

A Mondelēz Europe-hoz csatlakozó magyar leányvállalat termékportfóliójába olyan közkedvelt márkák tartoznak, mint a Milka, Sport szelet, Győri Édes, JóReggelt!, Dörmi, TUC, Halls és a Negro.