Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Búcsúzhatunk a magyar Kraft Foodstól

2013.04.12. 18:43

A Kraft Foods Hungária csatlakozik a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai egységéhez – közölte a társaság. A fúzió tizenhét közép-európai országban zajlik le, a Kraft-cégek a világ legnagyobb snacktermékeket gyártó vállalata, a Mondelēz International európai szervezetéhez csatlakoznak.

Az új közép-európai tagvállalatokat két térségre, egy északira és egy délire osztották. Ez utóbbi irányítását pedig a magyar leányvállalat tavaly kinevezett ügyvezetőjére, Irina Sandarivszkára bízták, aki emellett továbbra is ellátja magyarországi ügyvezetői feladatait.

A cégvezető szerint az európai régióhoz történő csatlakozás a magyarországi és más közép-európai piacoknak komoly előnyöket jelent.

A Kraft Foods Hungária az európai csatlakozás mellett névváltásra is készül, április végétől Mondelēz Hungária Kft. néven folytatja működését. A névváltás a Mondelēz csoportba tartozó székesfehérvári és győri gyárakat nem érinti, azok változatlanul Győri Keksz Kft. néven integrálódnak az európai egységbe.

A Mondelēz Europe-hoz csatlakozó magyar leányvállalat termékportfóliójába olyan közkedvelt márkák tartoznak, mint a Milka, Sport szelet, Győri Édes, JóReggelt!, Dörmi, TUC, Halls és a Negro.