Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Tulajdonost vált a Douwe Egberts

2013.04.12. 08:54

A német JAB befektetési cég talán már a hét végéig vételi ajánlatot tesz a Magyarországon is érdekelt Douwe Egberts kávégyártó anyacégére, a D.E Master Blenders 1753-ra az ügylethez közel álló forrás közlése szerint. Az ügylet értéke mintegy 7,6 milliárd euró lehet. A JAB a milliárdos Reimann család befektetési vállalkozása.

A JAB célja egy globális kávécég létrehozása. Ennek érdekében már felvásárolt két márkát az Egyesült Államokban, és a portfóliót most ki akarja bővíteni a holland céggel, amelynek erősek az európai pozíciói. A tárgyalásokhoz közel álló, név nélkül nyilatkozó forrás szerint a JAB részvényenként 12,75 euró vételi ajánlatot tehet a D.E Master Blendersre, amelyben már eddig is több mint 15 százalékos tulajdonhányada van. A D.E Master Blenders árfolyama csütörtökön 0,91 százalékos emelkedéssel 12,23 eurón zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?