Szilvia
6 °C
16 °C

Széles: Nobel-díjat kaphat az energiacella

2013.04.13. 10:23

"Összességében négy kulcstémával foglalkozom, az energiacella mellett egy másik találmány is nemzetközi fontosságú" - mondta Széles Gábor nagyvállalkozó saját lapjának adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy miért a facebookon, és miért nem a Magyar Hírlapban csepegtet információkat készülő projektjeiről, Széles elmondta, szó sincs arról, hogy negligálná a Magyar Hírlapot, hiszen ez a kedvenc újságja, PR-szempontból viszont az energiacella kommunikációjára alkalmasabb a facebook.

Úgy vélte, lehet, hogy az energiacella feltalálói egyszer majd Nobel-díjat is kaphatnak, ő mindenesetre nincs a feltalálók között, az ő feladata a gyártás. "Célunk az is, hogy a projekt mellé álljon több ország kormánya is, és szinte egyszerre jelentse be három-négy ország miniszterelnöke, hogy ez fontos a számukra, illetve az Európai Unió országai számára" - mondta.

Másik találmányáról elárulta, a dízelmotorok fogyasztásának és környezetszennyezésének redukálásáról szól, de titoktartási kötelezettségből és más okokból sem nyilatkozhat a részleteiről. "Annyi bizonyos, hogy világviszonylatban ez is számottevő projekt lesz. Alapvetően módosíthatja az autógyárak fejlesztési stratégiáját a következő években" - vélte.

A harmadik kulcstéma egy hatékonyan működő csomagküldő szolgálat kiépítése, a negyedik pedig a zalacsányi kastélyszálló-projekt. E kettő azonban vélhetőleg eltörpül az energiacella mellett, Széles 500 éve nem látott növekedést, Orbánnak pedig újabb kétharmadot ígért, ha terve megvalósul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?