Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tőzsdére mehet a Versace

2013.04.13. 16:34

Más olasz divatházak példáját követve a Versace is tőzsdére menetellel őrizheti meg függetlenségét − egyelőre azonban nincs erről döntés, írta a Napi Gazdaság.

Akár már idén elérheti az olasz Versace divatház az eredetileg 2014-es célként kitűzött 500 millió euró éves árbevételt, jelentette ki a Milano Finanza portálnak adott interjújában Gian Giacomo Ferraris, a luxusipari csoport vezérigazgatója. Az alapító Gianni Versace 1997-es halála után megrendült, a tíz évvel későbbi válságban újra megtépázódott családi vállalkozást az elmúlt években a Jil Sandertől odaérkező Ferraris állította talpra: tavaly már az előző évhez képest 20 százalékkal, közel 409 millió euróra nőtt a forgalom, ezen belül a kiskereskedelmi eladások értéke 39 százalékkal, 224,5 millió euróra bővült.

A tőzsdére vitel mellett szólhat, hogy a függetlenségüket sokáig őrző olasz luxuscégek gyakran végzik a két nagy francia ágazati csoport, az LVMH vagy a nemrég Kering névre átkeresztelt PPR valamelyikében, nem győzve tőkével a versenyt − elég a Guccira vagy a Bottega Venetára gondolni. A Versacénél azonban még nem született meg a döntés − hangsúlyozta a vezérigazgató −, de addig se állnak le terveikkel. A csoportnak összesen 93 üzlete van szerte a világon, ebből 66 a topkategóriás Gianni Versace.