Ágnes
-5 °C
2 °C

Tőzsdére mehet a Versace

2013.04.13. 16:34

Más olasz divatházak példáját követve a Versace is tőzsdére menetellel őrizheti meg függetlenségét − egyelőre azonban nincs erről döntés, írta a Napi Gazdaság.

Akár már idén elérheti az olasz Versace divatház az eredetileg 2014-es célként kitűzött 500 millió euró éves árbevételt, jelentette ki a Milano Finanza portálnak adott interjújában Gian Giacomo Ferraris, a luxusipari csoport vezérigazgatója. Az alapító Gianni Versace 1997-es halála után megrendült, a tíz évvel későbbi válságban újra megtépázódott családi vállalkozást az elmúlt években a Jil Sandertől odaérkező Ferraris állította talpra: tavaly már az előző évhez képest 20 százalékkal, közel 409 millió euróra nőtt a forgalom, ezen belül a kiskereskedelmi eladások értéke 39 százalékkal, 224,5 millió euróra bővült.

A tőzsdére vitel mellett szólhat, hogy a függetlenségüket sokáig őrző olasz luxuscégek gyakran végzik a két nagy francia ágazati csoport, az LVMH vagy a nemrég Kering névre átkeresztelt PPR valamelyikében, nem győzve tőkével a versenyt − elég a Guccira vagy a Bottega Venetára gondolni. A Versacénél azonban még nem született meg a döntés − hangsúlyozta a vezérigazgató −, de addig se állnak le terveikkel. A csoportnak összesen 93 üzlete van szerte a világon, ebből 66 a topkategóriás Gianni Versace.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!