Judit
3 °C
7 °C

A tél tett be a H&M-nek

2013.04.16. 07:52

A szokatlanul télies időjárás miatt elmaradt a tavaszi vásárlások első hulláma a Hennes & Mauritz AB-nél, Európa második legnagyobb ruházati kiskereskedőjénél. Az értékesítés négy százalékkal csökkent márciusban 2012 márciusához képest − idézi a svéd vállalatot a Napi Gazdaság.

Az SME Direkt, Skandinávia egyik legnagyobb piackutató és tanácsadó cége kétszázalékos lemorzsolódást jósolt. A legalább egy éve nyitva tartó áruházakban 12 százalékkal hanyatlottak az eladások, szemben az elemzők 11,2 százalékos várakozásával.

A H&M egyszerre több piacán szembesült azzal, hogy márciusban jéghideg idő és hóviharok tartják távol a vevőket boltjaitól. A szokatlan időjárás még április elején is hátráltatta a céget: a vásárlók elhalasztották a tavaszi ruhák beszerzését, sőt lehet, hogy idén egyből a nyári újdonságokat fogják keresni a téliek után.

Nem biztos, hogy az áprilisból hátralévő két hétben, illetve májusban be tudja hozni a cég az évszak elején elmaradt tavaszi vásárlásokat − mondta a Bloombergnek a koppenhágai Sydbank A/S elemzője.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?