Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
0 °C
4 °C

Sunyin támadják a rezsicsökkentést

2013.04.16. 16:32

A kormány szándékának megfelelően a hulladékszállítás díjainak országosan egységesnek és a szolgáltatással arányosnak kell lennie, egyszersmind igazságosnak és megfizethetőnek a családok és háztartások számára – hangsúlyozta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján, a Fidesz.hu beszámolója szerint.

Emlékeztetett, hogy a februári kihelyezett frakcióülésen Orbán Viktor javaslatára a Fidesz úgy döntött, hogy a rezsicsökkentést július 1-jével kiterjeszti a szemétszállítás, a csatorna és víz, a kéményseprés és a palackos gáz díjára is.

Németh Szilárd, a fentiek közül a szemétszállítás díjának a csökkentését a legbonyolultabb és legösszetettebb területnek nevezve, kifejtette, hogy a teljes szegmens vizsgálata után azt tapasztalták, teljes egészében átláthatatlan és igazságtalan a jelenlegi rendszer. „Ahány település, annyi szokás” – jegyezte meg.

Kérdésre válaszolva a fideszes képviselő úgy fogalmazott: „a parlamentben is vannak olyan politikai csoportok, amelyek sunyin vagy nyíltan támadják a rezsicsökkentést. Láthatjuk azt is, hogy ez nemcsak belföldön, de külföldön is jellemző.” A külföldi szolgáltatók mindent megtesznek azért, hogy egy nagyon kellemetlen környezetben kelljen végrehajtani a rezsicsökkentést – fűzte hozzá.