Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lerohanták a Senator kaszinókat

2013.04.16. 15:46

Csütörtökön délután megjelentek a NAV munkatársai a Senator játéktermekben, és lefoglalták a gépeket, arra hivatkozva, hogy illegális szerencsejáték folyik, mondta az Indexnek Csillag Attila a cég alkalmazottja.

jatekgep iphoneclk

Szerinte ugyanakkor illegális szerencsejátékról szó sem lehet a három budapesti terem esetében, hiszen oda csak nosztaligázni jártak a játékfüggők, tényleges, pénzbeli kifizetés nem történt. "Ezek a gépek kifejezetten alkalmatlanok a nyerőgép szerepre mivel minden kifizetési funkció hiányzik belőle, úgynevezett social game szoftverrel van ellátva" - mondta. A rendszer úgy működött, hogy a vendégek belépőjegyet vásároltak, amelyért cserébe lejátszható pontokat szereztek. Az automatákon azonban pénzt már nem, legfeljebb újabb lejátszható pontokat lehett nyerni.

Hogy akkor mire hivatkozva zárták be a termeket, arról megkérdeztük a NAV sajtóosztályát, ahol azt a szűkszavú választ kaptuk, hogy "nem a NAV munkatársai zárták be a kaszinókat." (Ez így természetesen igaz, hiszen mindössze a gépeket foglalták le, a vendégek elvben továbbra is látogathanák a gépek és nyeremények nélküli termet, sikeres üzleti modellt azonban erre nehéz lenne alapozni.)

Kérdésünket pontosítva így arról kérdeztük a hatóságot, hogy egyáltalán tartottak-e ellenőrzést a kaszinókban, mi történt, mit vizsgáltak, mit találtak? Közölték, az üggyel kapcsolatosan bármilyen további információt - tekintettel az adótitokra vonatkozó szigorú rendelkezésekre - nem tudnak adni.

"Azonban arról tájékoztatom, hogy Budapesten csak két játékkaszinó üzemel, a Las Vegas és a Tropicana" - válaszolták a sajtóosztályon, utalva arra, hogy Senator játéktermei legfeljebb a pongyola, hétköznapi szóhasználatban hívhatóak kaszinónak. Hogy valóban illegális szerencsejáték történt-e, nem csak nosztalgiázás, erre hivatkozva foglalták-e a gépeket, egyáltalán, jártak-e csütörtön a NAV munkatársai a Senatorokban, nem derült ki a hatóság válaszából.

Mint ismert, a kormány a nyerőgépek általános hazai betiltásáról döntött tavaly azzal az indokkal, hogy annak társadalmilag káros a hatása, és "súlyos nemzetbiztonsági veszélyt" is jelentenek az automatákat üzemeltető csoportok egyes tagjai.