Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bevezetik a BitCoint Zimbabwében?

2013.04.18. 11:48

Robert Mugabe elnök állítólag jóváhagyta a BitCoin bevezetését Zimbabwében – állítja anonim forrásokra hivatkozva hivatkozva CNN iReport honlapján egy felhasználó. Zimbabwében négy éve sikerült megfékezni a hiperinflációt, az egy főre jutó GDP vásárlóerő-paritáson ötszáz dollár (Magyarországon majdnem 20 ezer). Mivel BitCoinSachs, a hírt közzétevő felhasználó e hét kedden regisztrált az iReport honlapra és ez az egyetlen posztja, a hírt egyelőre nem lehet komolyan venni, de rámutat arra, hogy akár komolyan is felmerülhetne egy ilyen lépés.

Ahogy az Index megírta, a BitCoint Nakamoto Szatosi álnév alatt alkotta egy programozó, a projekt nyílt forráskódú, és Dan Kaminsky biztonági szakértő szerint a megvalósítás zseniális. BitCoinhoz digitális bányászat vagy tőzsde útján lehet jutni, előbbi egyre bonyolultabb algoritmusok megoldásán alapul, az utóbbi a hagyományos valuta-kereskedelemhez hasonló. Anonimitása miatt az alvilág kedvelt pénzneme, és riválisai is akadnak a decentralizált digitális pénz piacán.