Jolán
2 °C
4 °C

20 százalékkal lehet olcsóbb a kéményseprés

2013.04.22. 10:23

Akár húsz százalékkal csökkenhet a kéményseprési díj, a Magyar Nemzet információi szerint ezt javasolja mai frakcióülésén a Fidesz. A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az ülésén. A kormánypárt korábban közölte, több mint egymillió aláírás gyűlt össze "az intézkedés megvédésére."

A parlament várhatóan április 29-én szavaz a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról, az előterjesztés az áram, a földgáz és a távhő árának január 1-jei csökkentése mellett rögzíti a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos mérséklését is, valamint kötelezővé teszi ennek feltüntetését a számlákon. Várhatóan június 1-jétől a PB-gázpalackok és a tartályos gáz ára is tíz százalékkal csökken.

Az mno.hu szerdán úgy értesült: a szemétszállítási díjak esetében a kormánypárt úgy kívánja szabályozni a csökkentést, hogy a 2012. április 14-én hatályban lévő árakból enged majd 10 százalékot. A szemétdíj-emelési moratóriumot a kormány tavaly április 14-én oldotta fel, ezután a helyhatóságok jelentős része árat emelt. Januártól már nem az önkormányzatok állapíthatják meg a szemétdíjakat, infláció alatti áremelést azonban mindenhol engedtek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?