20 százalékkal lehet olcsóbb a kéményseprés

2013.04.22. 10:23

Akár húsz százalékkal csökkenhet a kéményseprési díj, a Magyar Nemzet információi szerint ezt javasolja mai frakcióülésén a Fidesz. A lap szerint Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz az ülésén. A kormánypárt korábban közölte, több mint egymillió aláírás gyűlt össze "az intézkedés megvédésére."

A parlament várhatóan április 29-én szavaz a rezsicsökkentés végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról, az előterjesztés az áram, a földgáz és a távhő árának január 1-jei csökkentése mellett rögzíti a víz- és a szemétszállítási díjak tízszázalékos mérséklését is, valamint kötelezővé teszi ennek feltüntetését a számlákon. Várhatóan június 1-jétől a PB-gázpalackok és a tartályos gáz ára is tíz százalékkal csökken.

Az mno.hu szerdán úgy értesült: a szemétszállítási díjak esetében a kormánypárt úgy kívánja szabályozni a csökkentést, hogy a 2012. április 14-én hatályban lévő árakból enged majd 10 százalékot. A szemétdíj-emelési moratóriumot a kormány tavaly április 14-én oldotta fel, ezután a helyhatóságok jelentős része árat emelt. Januártól már nem az önkormányzatok állapíthatják meg a szemétdíjakat, infláció alatti áremelést azonban mindenhol engedtek.