Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kéthetes mélyponton a forint

2013.04.22. 15:19
    15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

    A reggeli stabil 298-as szinthez képest kora délutánra 300-ig gyengült a forint euróval szembeni árfolyama. Ezzel kéthetes mélypontra került a forint. A portfolio.hu emlékeztetett, múlt hét elején még 295 forinton járó euró a hét második felében 298-as szintre gyengült a hírre, miszerint az MNB a korábban bejelentett kéthetes kötvényeinek vásárlására csak a hazai pénzintézetek lesznek jogosultak.

    Ennek az utóhatása mellett az játszhatott szerepet a mai gyengülésben, hogy a piac elkezdte beárazni a jegybank holnapi kamatdöntését, ahol várakozások szerint az alapkamat csökkentésére kerül majd sor. További tényező lehet a gyengülés mögött, hogy az Eurostat még az eddig ismertnél is alacsonyabb 2012-es GDP-arányos államháztartási hiány szintet állapított meg a ma meg megjelent tanulmányában.