Szilvia
5 °C
16 °C

Matolcsy György megírt 112 ezer levelet

2013.04.24. 10:31 Módosítva: 2013-04-24 10:40:52

Április végéig több mint 112 ezer középiskolás kapja meg a Magyar Nemzeti Banktól A pénz beszél! – Te érted? című tájékoztató füzetét, amely „meghatározó szerepet tölt be a fiatal nemzedék pénzügyi kultúrájának fejlesztésében” – közölte a jegyban szerdán.

A közlemény felidézi: az MNB-nek egyik fontos és törvényben is rögzített feladata a pénzügyi rendszer stabilitásának támogatása, amihez fontos, hogy a fiatalok is megfelelő ismeretekkel rendelkezzenek az alapvető pénzügyi, gazdasági fogalmakról. „Ezzel biztosítható, hogy hitelei, megtakarításai megfeleljenek életvitelének, anyagi helyzetének” – olvasható a közleményben.

A kiadványt az MNB idén a Diákhitel Központ, a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával készítette el, azt az ország valamennyi, mintegy 1200 középfokú iskolájába, ahol azokat a 11. évfolyamos nappali tagozatos diákoknak osztják majd szét.

A füzet közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korban találkozhatnak. A jegybank szerint a „színes, diákok nyelvezetén íródott tájékoztató többek között olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint hogy mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártyahasználatról, mire használható a diákhitel, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontos az árstabilitás”.

A kiadvány egyébként a jegybank honlapjáról is letölthető, ezen az oldalon található, legfelül egy pdf-fájlban, ebben található.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?