Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Sosem volt még ilyen drága kék gyémánt

2013.04.25. 20:07

Az olasz Bulgari által 1965-ben tervezett gyémántgyűrű 7,3 millió euróért (2,1 milliárd forint) kelt el a Bonhams aukciósház szerdai árverésén Londonban. Az 5,3 karátos gyűrű karátonként 1,4 millió euróért (323 millió forint) cserélt gazdát, ami új rekordot jelent.

A követ a londoni Graff Diamonds aranyműves cég vásárolta meg, az ékszerre mind az árverés helyszínén, mind pedig a 25 telefonvonalon hevesen licitáltak. Előzetesen a gyűrű értékét 1,7 millió euróra becsülték.

A Bonhams szerint nehéz kék gyémánthoz jutni a piacon. „Ez pedig olyan szenzációs kő volt, amely mindenkit magával ragadott, aki az eladás előtt láthatta” – mondta el az aukciósház igazgatója.

A kék gyémántok évszázadokon át keresett kincsek voltak az uralkodó osztály és a hírességek körében. A legismertebb a Hope gyémánt, amely XIV. Lajos tulajdonában volt a 17. században. A 45,52 karátos drágakövet a francia forradalom idején ellopták, jelenleg a washingtoni Smithsonian Múzeumban látható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?