Gusztáv
3 °C
7 °C

Csányi: Az OTP mindig középen állt

Portfolio
2013.04.26. 13:13

Az OTP mindig középen állt, hogy ne befolyásolják a bankot pártkötődések, mondta Csányi Sándor a cég vezére a bank közgyűlése utáni sajtótájékoztatón. Az alapítványok támogatásánál nem nézik, hogy melyik politikai oldalhoz áll közelebb, a szélsőségeket próbáljék elkerülni, mondta, reagálva a megjelent hírre, miszerint a Haza és Haladás alapítvány is kapott támogatást a banktól. Az OTP konkrét szakmai projektekhez adta a támogatást.

Csányi elmondta, örült a Magyar Nemzeti Bank hitelezést élénkítő programjának, szerinte jó, hogy a jegybank végre nem csak az inflációra, hanem a növekedésre is figyel. Simor Andrásról azt mondta, tiszteli és jó szakembernek tartja, de nem tartotta szem előtt a reálgazdaság szempontjait. Az MNB mostani szerinte a gazdaság szempontjait figyelembe veszi, remélte, hogy az aktív bankokhoz kerül majd a vállalkozási hitelezési forrás 250 milliárdja, bármennyi forrást a jegybanktól kap az OTP, ugyanannyit tesz mellé, mondta.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények visszavásárlására. A közgyűlés elfogadta, hogy 4 százalékkal megemeljék a felsővezetők pénzbeli fizetését. Bejelentették, részvényenként 120 forintos osztalékot fizetnek.Csányi szerint elsősorban organikusan szeretnének növekedni, de figyelik a hazai bankpiacot is, ha egyes bankok távoznának az OTP szívesen lép, ha látja a szinergia lehetőségét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!