Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csányi: Az OTP mindig középen állt

Portfolio
2013.04.26. 13:13

Az OTP mindig középen állt, hogy ne befolyásolják a bankot pártkötődések, mondta Csányi Sándor a cég vezére a bank közgyűlése utáni sajtótájékoztatón. Az alapítványok támogatásánál nem nézik, hogy melyik politikai oldalhoz áll közelebb, a szélsőségeket próbáljék elkerülni, mondta, reagálva a megjelent hírre, miszerint a Haza és Haladás alapítvány is kapott támogatást a banktól. Az OTP konkrét szakmai projektekhez adta a támogatást.

Csányi elmondta, örült a Magyar Nemzeti Bank hitelezést élénkítő programjának, szerinte jó, hogy a jegybank végre nem csak az inflációra, hanem a növekedésre is figyel. Simor Andrásról azt mondta, tiszteli és jó szakembernek tartja, de nem tartotta szem előtt a reálgazdaság szempontjait. Az MNB mostani szerinte a gazdaság szempontjait figyelembe veszi, remélte, hogy az aktív bankokhoz kerül majd a vállalkozási hitelezési forrás 250 milliárdja, bármennyi forrást a jegybanktól kap az OTP, ugyanannyit tesz mellé, mondta.

A közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot saját részvények visszavásárlására. A közgyűlés elfogadta, hogy 4 százalékkal megemeljék a felsővezetők pénzbeli fizetését. Bejelentették, részvényenként 120 forintos osztalékot fizetnek.Csányi szerint elsősorban organikusan szeretnének növekedni, de figyelik a hazai bankpiacot is, ha egyes bankok távoznának az OTP szívesen lép, ha látja a szinergia lehetőségét.