Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soros haldokló bolthálózatot vett

2013.04.29. 06:41

Bevásárolta magát Soros György a J.C. Penneybe: a magyar származású nagybefektető 17,4 millió részvényt vásárolt a szebb napokat látott amerikai kiskereskedelmi láncban, írja a Napi Gazdaság.

A 7,9 százalékos részesedés hírére több mint 7 százalékot emelkedett a papír árfolyama. A J.C. Penney élén a hónapban történt vezetőváltás, miután Ron Johnsonnak, a korábban az Apple bolthálózatát sikerre vivő vezérigazgatónak el kellett ismernie, totális bukás volt a stratégiaváltás (Johnson a prémium szegmens felé tolta volna a társaságot).

A cégben 18,1 százalékkal bír Bill Ackman aktivista hedge-fund-menedzser alapja, a Pershing Square, korábban a stratégiaváltás fő szószólója is Ackman volt − ő most nagyon örülhet, hogy Soros betársult mellé. A J.C. Penney árfolyama ugyanis Johnson vezetése alatt 43 dollárról 15 dollárra zuhant, nem kis részben a tömegesen elvándorló vásárlók és az elrontott stratégiaváltáshoz szükséges beruházásokra felvett hitelek miatt.