Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Megvannak a világ leglúzerebb jegybankjai

2013.04.30. 16:12

Oroszország, Törökország és Dél-Afrika is még azelőtt bevásárolt az aranyból, hogy az április közepén több mint két éve nem látott szintre zuhant, idézte a Conclude a Nemzetközi Valutaalap friss statisztikáját.

A legtöbb aranyat, 33 tonnát Törökország vásárolta, 409 tonnára növelve tartalékát. Dél-Korea 20 tonnával, 104 tonnára gyarapította készletét, míg Oroszország csak 4,7 tonnával, ám a jelenlegi 982 tonnás ugrott tartalékszintjével így is a világ 8. legnagyobb aranytartalékkal rendelkező állama.

Az arany árfolyama egyébként egyre inkább kezd magához térni, kedd délben már több mint 150 dollárral ért többet, 1473 dollárt unciája, mint a közel két héttel korábbi lokális mélypontján. És a Kitco News Gold Survey körkérdésére válaszoló 24 aranykereskedő, befektetési bankár, határidős üzletkötő, vagyonkezelő és technikai elemző többsége szerint a hét napja tartó drágulás ezen a héten folytatódhat. A legoptimistább Mark Leibovit, a VR Gold Letter szerkesztője, aki nem zárja ki, hogy az arany rövid időn belül 1520-1530 dollárt ér majd.

Így zuhant be az arany árfolyama
Így zuhant be az arany árfolyama