Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Megvannak a világ leglúzerebb jegybankjai

2013.04.30. 16:12

Oroszország, Törökország és Dél-Afrika is még azelőtt bevásárolt az aranyból, hogy az április közepén több mint két éve nem látott szintre zuhant, idézte a Conclude a Nemzetközi Valutaalap friss statisztikáját.

A legtöbb aranyat, 33 tonnát Törökország vásárolta, 409 tonnára növelve tartalékát. Dél-Korea 20 tonnával, 104 tonnára gyarapította készletét, míg Oroszország csak 4,7 tonnával, ám a jelenlegi 982 tonnás ugrott tartalékszintjével így is a világ 8. legnagyobb aranytartalékkal rendelkező állama.

Az arany árfolyama egyébként egyre inkább kezd magához térni, kedd délben már több mint 150 dollárral ért többet, 1473 dollárt unciája, mint a közel két héttel korábbi lokális mélypontján. És a Kitco News Gold Survey körkérdésére válaszoló 24 aranykereskedő, befektetési bankár, határidős üzletkötő, vagyonkezelő és technikai elemző többsége szerint a hét napja tartó drágulás ezen a héten folytatódhat. A legoptimistább Mark Leibovit, a VR Gold Letter szerkesztője, aki nem zárja ki, hogy az arany rövid időn belül 1520-1530 dollárt ér majd.

Így zuhant be az arany árfolyama
Így zuhant be az arany árfolyama

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?