Tovább harcol a NAV a félkarú rablók ellen

2013.04.30. 08:42

2012 októberétől már hozzávetőleg tízezer ellenőrzést tartott a NAV, illegális pénznyerő automaták után kutatva. Ezek eredményeképp több mint száz helyet zárattak be, derül ki Varga Mihály egy korábbi írásos válaszából.

Az adóhatóság számára az állam kiemelt célként adta meg, hogy hamar takarítsák le a piacról az illegálissá vált szereplőket, így több hatóság műküdött együtt, a NAV és a rendőrség mellett többek közt az Alkotmányvédelmi Hivatal is (ha valaki kiváncsi lenne, hogy ez utóbbi mit csinál, a honlapjukon megnézheti, hogy kikkel működnek együtt).

Varga válaszából az is kiderül, hogy az ő számításaik szerint évente 30 milliárd forintot bukik a költségvetés a játékgépek betiltásán. Igaz, szerintük ezt a játékosok automata helyett hazai fogyasztásra fogják költeni, ami hoz még némi áfabevételt.

Ebbe sorozatba illeszkedhet a Senator kaszinók bezáratása is. Ezek sem állami kaszinók voltak, így nem üzemeltethettek volna pénznyerő gépet, igaz, a tulajdonos szerint nem is tették, hiszen itt nem pénzt nyertek, hanem csak újra lejátszható pontokat. Hozzá kell tenni, hogy igazából a NAV sem "záratta be a helyet" a tájékoztatásuk szerint, mindössze megkérték erre a jegyzőt, illete lefoglalták a gépeket. A vendégek elvben továbbra is látogathanák a gépek és nyeremények nélküli termet, sikeres üzleti modellt azonban erre nehéz lenne alapozni.