Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Csúszik az új trafikpályázat

2013.05.02. 08:12

Már hétfőn új trafikpályázatot kellett volna kiírni 1417 olyan településre, ahol az első körben senki nem akart nemzeti dohányboltot nyitni - írta a Világgazdaság csütörtökön.

Egyelőre nem lehet pályázni arra az 1417 településen lévő trafik-koncesszíóra, ahova az első körben nem érkezett ajánlat a február 22-i határidőre, tudta meg a lap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Ügyfélszolgálati Információs Irodájától. "Talán 1-2 héten belül" - válaszolták.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. ezeken a településeken eredménytelennek nyilvánította a pályázatokat, és még március 29-én azt ígérte, hogy új kiírást tesznek közzé a felhívást követő 30. napon.  Elsősorban a kicsi, 1000 fő alatti településeken nem jelentkezett senki a koncessziós pályázaton. Ezeken a helyeken a törvény mindössze egy dohánybolt nyitását engedélyezi. A késedelem oka az lehet, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 10 helyett 12 százalékos árrést garantálna a trafiktörvényben a dohány-kiskereskedőknek.

A Világgazdaság szerint új szereplője lehet a dohánypiacnak a Trafikos Franchise Kft. is, amely honlapja szerint azért jött létre, hogy a Trafikos Franchise Rendszer és a Trafikos Drink Franchise Rendszer működtetésével segítse a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére vállalkozókat.