Trafikos kassza készült strómanoknak is

2013.05.02. 12:31

Még tart a trafikosztás körüli csatározás, a második körös pályázatokat pedig még csak most írták ki, a Progadat Kft. azonban máris kifejlesztette a trafikrendelet követelményeit teljesítő pénztárgépet, amelyek a NAV mellett a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt.-nek is online jelentenek.

A koncessziós kiírásában meghatározták, milyen feltételeknek kell eleget tenni a trafikokban üzemelő pénztárgépeknek. Csak olyan kassza jöhet szóba, amely napra pontos készletnyilvántartást vezet és alkalmas arra, hogy az illetékes hatóságok, valamint a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. részére a forgalmi adatokat online továbbítsa. A pénztárgépes cég gyorsan reagált az új szabályokra, új kasszájukkal benyomulnának a trafikosok piacára.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. feltételei részben egyértelműek, de még tisztázásra vár néhány kérdés. Ilyen például az, hogy pontosan mennyi, milyen jellegű információt kell továbbítani a Zrt.-hez a forgalmi adatokról, és azokat milyen fájlformátumban kérik.

A cég közleménye szerint "nemcsak önálló trafikok számára kínálják a rendszerüket, hanem azoknak is, akik több bolt üzemeltetésére nyertek koncessziót. Sőt, több jogi személy trafikjait is képesek egyetlen közös irányító rendszer alatt üzemeltetni." Vagyis a közlemény alapján úgy tűnik, az is bátran megveheti a trafikosoknak szánt gépet, aki strómanokon keresztül jutott koncessziókhoz.