Fagyizó lesz a trafikokból

2013.05.08. 13:15 Módosítva: 2013.05.08. 13:18

A parlament költségvetési bizottsága tovább bővítené a trafikokban kapható termékek körét, lehetővé téve, hogy fagylaltot és jégkrémet is árulhassanak. A tavaly szeptemberben elfogadott trafiktörvény alapján a dohányboltokban a dohánytermékeken kívül mást nem lehetett volna kapni, a parlament azonban már decemberben bővítette a termékkört, engedélyezve, hogy lottót és sorsjegyeket is áruljanak.

A jogszabály idén februárban elfogadott újabb módosítása után pedig szeszes és energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőket és újságot is kínálhatnak a július 1-jén megnyitó trafikok.

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága most egy módosító javaslattal tovább szélesítené a trafikáruk körét, megengedve, hogy a boltokban fagylaltot és jégkrémet is áruljanak. Az erről szóló módosító javaslatot a testület szerdán terjesztette be a parlamentnek. Nem ez lesz az első módosítása az eredményhirdetés után a trafiktörvénynek.

Két hete Lázár János, a Miniszterelnökség államtitkára 11 oldalas egyéni képviselői indítványában (pdf) tucatnyi módosítást javasolt. Javaslatának egyik legmarkánsabb pontja az volt, hogy jelentősen, 250 százalékkal megnövelné a dohánytermékek értékesítésének haszonkulcsát.

Mit áruljanak még a trafikok?  • Tippek
  • Megtakarítás