Szilvia
5 °C
16 °C

Egy ex-NMHH-vezető felesége is trafikos lett

2013.05.09. 12:56 Módosítva: 2013-05-09 15:10:59

Négy trafik koncessziós jogát is elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) volt kabinetfőnökének felesége Szentendrén és Budakalászon - írja az átlátszó.hu.

Fodorné Bene Kata Beatrix igen sikeresen szerepelt a nemzeti trafikpályázaton, hiszen Szentendrén három, Budakalászon pedig egy nemzeti dohánybolt működési engedélyét nyerte el. Fodornét a helyi lakosok nem is ismerik, korábban nem foglalkozott dohánykereskedelemmel. Fodorné férje az a Fodor Gergely, aki csupán két héttel ezelőtt távozott az NMHH kabinetfőnöki székéből, tehát a pályázat elbírálásának időpontjában még ebben a pozícióban volt.

Az Opten cégadatbázis szerint egyetlen cégben, a szentendrei székhelyű Dor-Ka Média Szolgáltató és Tanácsadó Bt.-ben érdekelt, amelynek tevékenységi köre többek között a film-, videó- és televízió-program terjesztése, napilap- és könyvkiadás, hírügynökségi tevékenység.

Ők készítették például a 2005-ös A fehér galamb című dokumentumfilmet. A Dor-Ka Média alapítója az atlatszo.hu értesülései szerint Bene Kata Beatrix férje, Fodor Gergely, akinek szülői házába jegyezték be a céget. Fodor Gergely amellett, hogy történész, igazgatásszervező és producer, az NMHH elnöki kabinetfőnöke volt és a Filmszakmai Bizottság tagja.

A szentendrei pályázatokon Fodorné nyerte el a legtöbb trafikindítási jogot, de nem sokkal marad le mögötte Rédai-Simon Ágnes Judit. Ő annak a Simon Péternek a lánya, aki korábbi üzletei révén fél milliárd forinttal tartozik Szentendrének, mégis tavaly ősszel kinevezték a városi fejlesztési iroda élére. Rédai-Simon a szentendrei két dohánybolt mellett Leányfalun, Tahitótfalun és – Fodornéhoz hasonlóan – Budakalászon nyithat egy-egy trafikot, írja a lap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?