Trafikmutyi: új trafikhálózatról árulkodik az internet

2013.05.10. 20:47 Módosítva: 2013.05.11. 14:04

Bár a Continental Zrt. vezetője tagadta, hogy központilag szervezték volna a csoporthoz kötődő tisztségviselők, alkalmazottak, barátok és rokonok pályázatát, egy közvetett érdekeltségen keresztül a minap 27 domainnevet regisztráltak csupa nemzeti dohányos trafikra - írja a hvg.hu.

A hvg.hu emlékeztet arra, hogy pályázaton kizárólag magánszemélyek és betéti társaságok indulhattak, és bár a piacon hamar elterjedt, hogy a Continental-csoport  környezetéből tucatszámra nyertek koncessziós jogot, erre csak most utalnak bizonyos jelek. Így az, hogy május 3-án 27 domainnevet regisztrált a Tra-kord Trafik Koordinációs Kft, mely közvetve, vezető tisztségviselőkön keresztül kötődik a Continental-csoporthoz.

A Tra-Kord Trafik Koordinációs Kft.-t, bajai székhellyel idén február 19-én jegyezte be a cégbíróság, 500 ezer forint jegyzett tőkével. A cég ügyvezetője és egyik tulajdonosa Gálfi Anita bajai lakos. A másik tulajdonos a hódmezővásárhelyi székhelyű Megyko Kft, melyet pár nappal korábban, február 14-én jegyeztek be, szintén 500 ezer forint jegyzett tőkével. A Megyko Kft. fő tevékenysége üzletviteli és egyéb vezetési tanácsadás, ügyvezetője és tulajdonosa Kocsis István (aki a pályázaton 4 koncessziót nyert), valamint Megyeri Mária. Előbbi a Continental-csoport érdekeltségébe tartozó Tabán Trafik Dohánytermék-forgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. igazgatósági tagja 2003 óta, Megyeri Márta pedig ugyanott felügyelőbizottsági tag - jegyzi meg a hvg.hu.

A Tabán Trafiknak az a Ventas Coffee Hungary a fő tulajdonosa, melyet a Continental vezére, Sánta János és a hódmezővásárhelyi Veszelovszki család ellenőriz. A pályázatnyertes magánszemélyek és a Continental-csoport közötti szálak a Tra-Kord Kft. fő tulajdonosának vezető tisztségviselőin keresztül összeérnek.

A Megyko Kft. egy másik, szintén viszonylag frissen alakult vállalkozásban is érdekelt március 21-e óta. Ekkor lett ugyanis tulajdonosa a debreceni székhelyű Trafik Center Kft.-nek, melyben a debreceni Zádor Csaba magánszemélynek a cégtársa. Zádor feleségével együtt összesen 10 koncessziós jogot nyert a pályázaton, 2004-ig több Continental-érdekeltségben is vezető tisztségviselő volt - említi meg a lap.

A Continental-csoport vezetője, ifj Sánta János részt vett a trafiktörvény kidolgozásában. A trafiktörvény benyújtója, Lázár János pedig abban a városban volt polgármester (Hódmezővásárhely), ahol a Continental értékesítési és marketing részlege is székel.