Központosítják a dohányáruk kiszállítását?

2013.05.15. 20:45

Központosíthatják a dohányáruk kiszállítását is – írja a Népszabadság alapján a Világgazdaság. Az állítólag erre kiszemelt társaság ezt tagadja, viszont kis dohányipari cége a közelmúltban új befektetőkkel és súlyos milliárdokkal lett gazdagabb.

A Népszabadság több, független piaci forrásból úgy tudja: kormányzati elképzelések szerint központosítanák a július elsejétől induló nemzeti trafikok áruval való ellátását. Eddig javarészt közvetlenül a nagyobb dohánygyárak, illetve dohány-nagykereskedők látták el a kisboltokat és trafikokat – ez alól néhány nagyobb áruházlánc a kivétel, ami saját logisztikai rendszerét használja a dohányszállításra.

Az új rendszerben a kiszivárgott tervek szerint egy piaci cég alá szerveznék be a dohányboltokba történő kiszállítást. Ezzel kapcsolatban a forrásaink a Verestransz-cégcsoportot említették, miszerint az egyik, oda kötődő vállalkozás lehet a befutó.

A Verestransznál szűkszavúan cáfolták a dohányáru-szállítási megrendelések megszerzésének hírét. Dudás László, a közúti fuvarozással foglalkozó társaság igazgatója csupán annyit mondott: találkozott a cégüket hírbe hozó találgatásokkal, de szerinte ki fog derülni, hogy az értesülések alaptalanok.