Futhatnak a pénzük után a termelők

2013.05.16. 07:23

Tartozásainak csupán 70 százalékát fizetné ki az élőállat-beszállítóknak a Pápai Hús 1913 Kft., és azt is csak több részletben 2014 decemberéig. A fennmaradó 30 százalékról a termelőknek le kellene mondaniuk - a Világgazdaság információi szerint ezzel az ajánlattal állt elő beszállítóinak a cég.

A Világgazdaság csütörtöki számában megjelent cikk szerint több tucat sertéstartót érint az ügy, csak a termelői tartozás ágazati szereplők szerint több százmillió forintra tehető.

A közelmúltban többségi önkormányzati tulajdonba került cég adósságait nem fedezi az 1,5 milliárd forintos tőkeemelés sem - közölte a napilappal Áldozó Tamás polgármester (Fidesz-KDNP), aki szerint a korábbi szerződéskötések miatt felmerül a máig is működő ügyvezetés felelőssége is - olvasható a gazdasági napilapban.

"Azt nem tudom, hányan vagyunk olyanok, akiknek tartozik a cég, de annyi biztos, hogy sokan futunk a pénzünk után” – mondta egy sertéstartó, aki szerint ráadásul hamar, heteken belül kellene a kiszállított áru ellenértéke a szintén kicentizett likviditással működő termelőknek. „Nem harminc, de három százalékot sem vagyunk hajlandóak otthagyni” – tette hozzá egyikük.