Ki sem nyitottak, de már rettegnek a trafikosok

2013.05.16. 16:27 Módosítva: 2013.05.16. 16:28
A leendő trafikosok a betörésektől és a bolti szarkáktól félnek leginkább és 70 százalékuk elengedhetetlennek tartja a riasztórendszer meglétét a boltokban – derül ki a Wáberer biztosító felméréséből, amit a dohánybolt tulajdonosok körében végeztek.

A Wáberer Hungária Biztosító Zrt. a nyilvánosan kiírt koncessziós pályázaton nyertes, friss trafiktulajdonosok körében végzett kutatása a biztonság témakörét járta körül; többek között arra kereste a választ, hogy az újonnan nyíló boltok üzemeltetői fontosnak tartják-e, hogy vállalkozásuk az elkövetkezendő években rendelkezzen biztosítással. A közel kétszáz megkérdezett trafikos 86 százaléka válaszolt igennel.

A felmérésből kiderült még, hogy a Nemzeti Dohányboltok üzemeltetőinek 79 százaléka betörésre, lopásra biztosan kötne biztosítást, a válaszadók több mint fele (51 százalék) a felelősségbiztosítás megkötését, valamint a tűz és elemi kár elleni biztosítást is elengedhetetlennek tartja a mai világban. Szinte minden válaszadó (70 százalék) úgy nyilatkozott, hogy saját és boltja biztonsága érdekében szükség van betörésjelző és riasztóberendezés alkalmazására, bár ez önmagában nem jelent teljes védelmet a rablótámadásokkal és betörésekkel szemben.

Az új igényekre reagálva a Wáberer Hungária Biztosító Zrt. a piaci szereplők közül elsőként kínál személyre szabott vagyon- és felelősségbiztosítási biztosítást a leendő Nemzeti Dohánybolt üzemeltetők részére.

A Trafik-biztosítás néven futó új termék fedezi a vállalkozás működése során esetlegesen felmerülő kockázatokból eredő személyi és nem személyi jellegű károkat, emellett teljes körű védelmet nyújt tűz- és elemi károk, üvegtörés, illetve betöréses lopás és rablás elszenvedése esetén. Az alapbiztosítás nem csak épületre, de a készletekre és a berendezésekre is fedezetet nyújt. Emellett egy mindenre kiterjedő felelősségbiztosítás választható a fedezetek közé.A biztosító jelentős kedvezményeket kínál majd az új szerződőknek; a több koncessziós jogot elnyerők például extra engedményre jogosultak.